Despre proiect

Shift+Vieți și-a propus ca folosind tehnologia, implicarea voluntarilor și metode de inovare socială să ajute persoanele cu dizabilități să aibă acces la un loc de muncă adaptat nevoilor lor.

Proiectul a fost lansat in iunie 2018 de Fundația Comunitară București și ING Tech Romania, prin realizarea unui studiu despre situația persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități din România. S-a concentrat apoi pe patru categorii de dizabilități: Autism, sindromului Down, Schizofrenie și deficiențelor de vedere.

Pentru a înțelege cât mai bine nevoile profesionale ale acestor categorii, s-au intervievat deopotrivă persoane cu dizabilități, reprezentanți ai angajatorilor, ai ONG-urilor, precum și ai unei platforme de recrutare specializate. Pe baza discuțiilor am scris rapoarte despre dificultățile și oportunitățile cu privire la angajarea persoanelor care trăiesc cu una dintre cele patru tipuri de dizabilitate.

Pornind de la rapoartele create pentru fiecare dizabilitate în parte, alături de voluntari, am găsim soluții care să-i ajute pe cei care trăiesc cu deficiențe de vedere, autism, sindrom Down și schizofrenie să devină angajați productivi în cât mai multe domenii. In urma acestui proces, doua proiecte au fost finanțate.

Întregul proces de inovare socială a fost coordonat de Impact Hub Bucharest și a beneficiat de sprijinul Asociației Autism România, Asociației Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis), Fundația Estuar, Fundația Special Olympics Romania și Nazarcea Grup.

 

Cronologic

IUNIE 2018

Am realizat o cercetare despre situația persoanelor cu dizabilități din România;

IULIE 2018

După o dezbatere cu reprezentanți ai ONG-urilor și autorităților locale din domeniu, am restrâns aria cercetării la 4 tipuri de dizabilități pe care ne concentrăm: deficiențe de vedere, autism, sindrom Down și schizofrenie;

AUGUST 2018

Am realizat interviuri cu persoane cu dizabilități, pentru a înțelege mai bine realitatea în care trăiesc;

SEPTEMBRIE 2018 - FEBRUARIE 2019

Am documentat fiecare dizabilitate asupra căreia ne concentrăm și oportunități de angajare pentru fiecare în parte, atât la nivel local, cât și internațional;

MARTIE 2019

Deschidem perioada de înscrieri a voluntarilor care își doresc să se implice în acest proiect;

APRILIE - IUNIE 2019

Voluntarii și-au ales una dintre dizabilitățile pentru care vor să caute soluții și au lucrat în echipe, coordonate pe baza unei metodologii de inovare socială. La finalul procesului au fost selectate, de către un juriu independent, ideile care au primit finanțare pentru a fi implementate.

IULIE 2019 – DECEMBRIE 2021

Doua dintre proiectele SHIFT+Vieti au fost dezvoltate de Fundatia Special Olympics (Angajati, nu asistati) si AmaiS.

@ COPYRIGHT 2022 - ALL RIGHTS RESERVED. Designed by Agency Boon.

Redimensionare fonturi
Contrast